Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر رضا پیشقدم روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این روزها مطالبی مبنی بر ارتباط دهک‌های اقتصادی جامعه و نتایج کنکور سراسری در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود که بر اساس تحلیل‌های سازمان سنجش به‌نظر می‌رسد ارتباط مستقیمی میان ثروت و پذیرش داوطبان در برخی از رشته‌های تحصیلی وجود دارد.

وی ادامه داد: در سال‌های اخیر پژوهش‌های بسیاری به بررسی رابطۀ طبقۀ اجتماعی و ساختار و عملکرد مغز با استفاده از ام.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آر.آی  انجام شده است که به عنوان نمونه، تغییرات در پوسته مغز(کورتکس) و بادامه مغز(آمیگدال)، بیانگر تفاوت در وزن فکری و هیجانی‌ در طبقات بالا و پایین جامعه‌ مشاهده شده است که نشان می‌دهد، ساختار و عملکرد مغز طبقۀ بالای جامعه‌ با طبقۀ پایین جامعه در برخی‌ از بخش‌ها متفاوت بوده و این تفاوت‌ها، احتمالاً باعث موفقیت یا شکست تحصیلی شاگردان در این طبقات می‌شود.

معاون سابق آموزشی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: تفاوت‌های موجود در ساختار و عملکرد مغز به احتمال زیاد ریشه در شرایط محیطی از قبیل تغذیۀ مناسب، فضای آرام، محیط آلوده و تربیت متفاوت دارد که به مرور زمان خود را نشان می‌دهند. بی‌تردید، عوامل محیطی در موفقیت تحصیلی شاگردان تأثیرگذار است به نحوی که فرزندان طبقات بالای جامعه در کسب دستاوردهای تحصیلی پیشروتر از فرزندان طبقات پایین جامعه عمل می‌کنند.

پیشقدم افزود: داشتن آموزش مناسب و دسترسی به منابع و معلمان متخصص نیز باعث رشد و شکوفایی بیشتر شاگردان‌ می‌شود زیرا پژوهش‌ها نشان می‌دهد هر چه معلم خبره‌تر باشد، شاگرد با سرعت بیشتری به موفقیت می‌رسدو  بی‌تردید، دسترسی به آموزش قوی با داشتن ثروت، راحت‌تر میسر می‌شود از این رو، سرمایه‌های اقتصادی قابلیت تبدیل شدن به سرمایه‌های فرهنگی را دارند و  از این رو، صرف‌نظر از برخی موارد استثنایی در مجموع، شاگردان طبقات بالا شانس بیشتری در موفقیت تحصیلی دارند.

وی با اشاره به ضعف سؤالات چهارگزینه‌ای در تعیین سرنوشت علمی افراد ادامه داد: نکتۀ قابل تامل دیگری که در کنار مسائل علمی باید به آن توجه کرد رویکرد کلاس‌های کنکور صرفاً بر اساس موفقیت در آزمون طراحی شده است که داوطلب فقط می‌آموزد چگونه در کنکور قبول شود و مطلب علمی‌ خاصی نمی‌آموزد و متأسفانه بحث‌های حاشیه‌ای همچون دسترسی برخی داوطلبان به سؤالات کنکور سراسری، بر موفقیت ظاهری افراد در این آزمون سایه می‌اندازند.  

استاد گروه آموزشی زبان و ادبیات انگلیسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: رابطه‌ میان دهک‌بندی‌های اقتصادی و نتایج کنکور سراسری، ‌از منظر علمی‌ و اجتماعی مسآلۀ عجیب و غیره منتظره‌ای نیست‌ اما سؤال اساسی این است که با توجه به واقعیت‌های موجود چه تصمیمی باید اتخاذ شود تا عدالت آموزشی به خوبی پیاده شود؟

پیشقدم افزود: برخی بر این باورند که کنکور سراسری باید بر اساس دهک‌ها، سهمیه‌بندی شود ولی به نظر راهکار اصولی، این است که تلاش شود تا  فاصله‌های اقتصادی در طولانی‌مدت کمتر شود و در میان‌مدت و در طول تحصیل نیز به شاگردان طبقات پایین جامعه تغذیۀ مناسب، مشاوره‌های تحصیلی و خدمات آموزشی بهتری ارائه شود تا در کوتاه‌مدت شیوه‌ ورود به دانشگاه‌ها تغییر کند.

وی اضافه کرد: برخی از این اقدامات در حال انجام است و به نظر می‌رسد در مدت ۱۸ سال نخست زندگی شاگردان، بسیاری از تغییرات ساختاری و عملکردی در مغز  رخ داده است و صرفاً با اعمال سهمیه‌ای براساس دهک‌بندی آن هم در یک آزمون مشکلی حل نخواهد شد بلکه مشکلات فزاینده و جبران‌ناپذیر دیگری را ایجاد خواهد کرد.

برچسب‌ها آزمون سراسری دانشگاه فردوسی مشهد علمی دانشگاه کنکور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آزمون سراسری دانشگاه فردوسی مشهد علمی آزمون سراسری دانشگاه فردوسی مشهد علمی دانشگاه کنکور دانشگاه فردوسی کنکور سراسری پایین جامعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۲۱۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگ‌ترین برد فوتبال: کامبک پشت کامبک!

به گزارش "ورزش سه"، شاگردان مجتبی حسینی در شرایطی مقابل پرسپولیس برنده شدند و جواز حضور در مرحله یک چهارم نهایی جام حذفی را به دست آوردند که سه بار در مقاطع مختلف زمانی کامبک زدند و به زیبایی به بازی برگشتند.

پرسپولیس در این مسابقه با نتیجه دو بر صفر پیش افتاد اما در حالی که این نتیجه تا دقایق پایانی پابرجا بود، اراکی‌ها توانستند قبل از سوت پایان در 90 دقیقه بازی را مساوی کنند و با تساوی دو بر دو به وقت‌های اضافی بروند.

دو غفلت و اشتباه در وقت‌های اضافی بار دیگر نتیجه را به سود پرسپولیس برگرداند؛ سرخ‌پوشان بازهم دو گل جلو افتادند و نتیجه 4 بر 2 بود، اما شاگردان حسینی بار دیگر به زیبایی هرچه تمام تر به بازی برگشتند و تساوی 4 بر 4 را قبل از پایان 120 دقیقه رقم زدند.

سومین کامبک که منجر به پیروزی شد در ضربات پنالتی رقم خورد؛ در شرایطی که اولین پنالتی آلومینیوم توسط امیر نوری از دست رفت و توپ به تیر دروازه خورده بود، اراکی‌ها با  درخشش احمد گوهری و البته ضربات خوبی که سایر بازیکنان زدند از حریف پیش افتادند و توانستند در نهایت برد بزرگ را جشن بگیرد.

شاید بتوان این پیروزی را مهم‌ترین برد فوتبال ایران دانست که به نفع شاگردان مجتبی حسینی رقم خورد. ایرالکو با فوتبالی تماشایی و بازگشت های رویایی و تلاش بی‌وقفه و ناامید نشدن تا آخرین لحظات یک جشن بزرگ را در اراک برگزار کرد تا امیدوارانه تر کارش را در ادامه مسابقات لیگ و حذفی دنبال کند.

دیگر خبرها

  • مردم از گرانی فوق العاده رنج می‌برند
  • آیت الله مکارم شیرازی: مردم از گرانی، فوق العاده رنج می‌برند
  • تجمع جامعه دانشگاهیان مشهد مقابل دانشگاه فردوسی مشهد
  • ندای آزادی
  • آمار داوطلبان پسر کنکور اعلام شد/ چرا دهه هشتادی حال دانشگاه رفتن ندارند؟
  • بزرگ‌ترین برد فوتبال: کامبک پشت کامبک!
  • کاشی، استاد دانشگاه: این تحلیل که جز خشونت راهی نمانده ایران را به کجا می برد؟ این وضعیت همه را می ترساند/ جامعه دارد خودش را به نحو تازه ای، تعریف می کند/ ما در یک نقطه آغاز قرار داریم؛ این نقطه آغاز به مراتب رادیکال تر و مهم تر از عصر مشروطه است
  • جنبش‌های اخیر در دانشگاه‌های جهان نتیجه عملیات وعده صادق
  • شرط موفقیت شوراها، ارتباط مستقیم با مردم است
  • شرط موفقت شوراها، ارتباط مستقیم با مردم است