Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-29@02:54:34 GMT

درس کنکوری‌ ها

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۶۰۲۱۵

اسامی نفرات برتر کنکور اعلام شد؛ فارغ از تحلیل‌هایی که جای کار مفصل در گزارش‌های اجتماعی دارد و عدالتی که در نظام آموزشی ما ذبح می‌شود، در صحبت‌های نفرات برتر کنکور، درس‌هایی وجود دارد که از آن در برابر هر آزمونی می‌توان بهره جست. خوشحالی و ذوق‌زدگی دلنشینی که نفرات برتر کنکور بعد از اطلاع از موفقیتشان دارند انسان را یاد شعف حقیقی مؤمنان بعد از توفیق در یوم‌الحساب می‌اندازد؛ با این فرق که کنکوری‌ها یک‌سال یا نهایتا دو سه سال خود را در معرض آزمونی بزرگ به‌نام کنکور می‌بینند اما برای توفیق حداکثری در روز جزا، باید بندگی مداوم و ملازمت امر پروردگار حاصل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اساسا فلسفه خلقت بر این مبناست؛ الَّذی خَلَقَ الْمَوْتَ وَ الْحَیاةَ لِیَبْلُوَکُمْ أَیُّکُمْ أَحْسَنُ عَمَلاً؛ همان‌که مرگ و زندگی را آفرید تا شما را بیازماید و مشخص کند که کدامتان نیکوکارترید. البته قیاس این دو فقط من‌باب تقریب به ذهن است وگرنه پیچیدگی‌های آزمون الهی و خصوصا نحوه محاسبه کارنامه هر شخص، بسته به ظرفیت و امکاناتی که در اختیار داشته، این آزمون را عادلانه می‌کند و هر کسی را در جایگاه حقیقی خودش قرار می‌دهد وگرنه برخورداران مثل سنجش‌های زمینی در آزمون الهی نیز جلوتر بودند حال آنکه در بسیاری موارد اینگونه نیست و سهمیه‌های خدا برای مستضعفان، بازی را به شکل دیگری رقم می‌زند.

قرآن درباره افراد شایسته با کارنامه مناسب اینگونه تعریف کرده است که: فَأَمَّا مَنْ أُوتِیَ کِتابَهُ بِیَمینِهِ فَیَقُولُ هاؤُمُ اقْرَؤُا کِتابِیَهْ؛ پس کسی‌که نامه اعمالش را به دست راستش دهند (از شدت شادی و مباهات) فریاد می زند که: (ای اهل محشر!) نامه اعمال مرا بگیرید و بخوانید! إِنِّی ظَنَنْتُ أنِّی مُلاقٍ حِسابِیَهْ؛ من در دنیا باور داشتم که با حساب اعمال خود روبه‌رو می‌شوم (از این رو ایمان آوردم و کار شایسته انجام دادم.) و درباره افرادی که کارنامه نامناسبی دارند می‌گوید: وَ أَمَّا مَنْ أُوتِیَ کِتابَهُ بِشِمالِهِ فَیَقُولُ یا لَیْتَنی‌ لَمْ أُوتَ کِتابِیَهْ؛ و اما کسی‌که کارنامه‌اش به دست چپش داده شود، می‌گوید: ای کاش کارنامه‌ام به من داده نمی‌شد. وَ لَمْ أَدْرِ ما حِسابِیَهْ؛ و نمی‌دانستم که حسابم چیست.
واکنش‌های نفرات برتر و افراد ناموفق کنکور هم همین است؛ حق هم دارند؛ رتبه‌های برتر ایام سختی سپری کردند و نان سعی خود را خوردند؛ اولین اقدامشان، اعلام همین موفقیت به خانواده و دوستان نزدیک بوده و حتی بعضی‌هایشان در شبکه‌های اجتماعی خود را تحت این عناوین معرفی کرده‌اند و می‌خواهند از این موفقیت، به‌زعم خود موفقیت‌های دیگری نیز بسازند؛ ایرادی هم ندارد به‌شرط آنکه مثل کنکور، با برنامه و با مشاوره و با تدبیر، کارهایشان را پیش ببرند. از طرفی افرادی که نتوانستند از سد کنکور آنچنان که می خواستند بگذرند نیز دوست دارند هیچ‌کسی از آنها نه رتبه کنکور نه رشته و نه هیچ چیز دیگری بپرسد. اما یکی از فرق‌های آزمونی مثل کنکور و روز اعلام نتیجه آن با امتحانات الهی و یوم‌الحساب آن است که کنکور، پایان فرصت‌ها و عمل نیست ولی در قیامت، فرصتی برای عمل نیست و فقط آنچه پیش‌فرستاده‌ایم ملاک محاسبه خواهد بود.

پس آنان که نتیجه باب میلشان نگرفته‌اند این‌بار بدون تکرار اشتباهات دور قبل و با سعی بیشتر، اقدام کنند تا کارنامه‌ای قابل عرضه برای خود بسازند. مصاحبه نفرات برتر کنکور، حاکی از آن است که این افراد عمدتا یک ترکیب موفق داشته‌اند؛ از استعداد شخصی داوطلب گرفته تا محیط آرام و همراه خانواده تا برنامه‌ریزی و استفاده بهینه از زمان، تا جدیت و پشتکار مثال‌زدنی؛ حالا اگر این موارد با مدرسه خوب همراه شده باشد ترکیب را ایده‌آل می‌کند. برای دیگر آزمون‌های زندگی نیز باید یک ترکیب ایده‌آل یافت یا ساخت؛ عمده موارد در توفیق‌ها به خود شخص و میزان تلاش و همت او بازمی‌گردد؛ البته این نافی تبعیض ها و بی‌عدالتی‌ها و شرایط نابرابر نیست اما تجربه افراد موفق ثابت کرده که همه نابرابری‌ها در مقابل عزم و اراده رنگ می‌بازد. 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: بازی پیرهادی خانواده شادی قرآن نفرات برتر کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۶۰۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌های وزارت علوم برای ماندن نخبگان/ با تخلفات کنکوری سریع برخورد شد

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به رویکرد دولت سیزدهم برای حمایت از نخبگان، گفت: این دولت برنامه‌های مطلوبی برای نخبگان تدوین کرده است به گونه‌ای که نگران آینده شغلی خود نبوده و در کشور بمانند.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم روز شنبه در یاسوج اظهار کرد: در دولت مردمی سیزدهم در خصوص جذب نخبگان کار‌های متعددی انجام شده است.

وی افزود: با همکاری بنیاد ملی نخبگان ذیل معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری آئین نامه جذب نخبگان را به عنوان اعضای هیات علمی بازنگری کرده ایم و از این به بعد نخبگانی را که بنیاد ملی نخبگان معرفی می‌کند نیاز به شرکت در فراخوان‌های جذب هیات علمی ندارند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: این افراد به طور مستقیم به دانشگاه‌ها معرفی می‌شوند و با توافق نامه منعقد شده با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال گذشته یک هزار و ۳۸۰ نفر از افراد با رتبه‌های برتر کنکور بورسیه شدند.

زلفی‌گل عنوان کرد: افرادی که در المپیاد‌ها شرکت کرده اند و دارای مدال المپیاد هستند اگر در رشته‌های مرتبط درس بخوانند در آینده به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه‌ها استخدام می‌شوند.

وی تاکید کرد که بورسیه صنعت برای اولین بار در دولت سیزدهم طراحی شده است و از سال گذشته در دفترچه کنکور آمده است. با اتاق بازرگانی هم نشست‌هایی برگزار کردیم و تلاش می‌کنیم که از صنایع مختلف برای بورس کردن دانشجویان رتبه‌های برتر و جذب نخبگان استفاده کنیم تا نگران آینده شغلی شان نباشند و در کشور بمانند.

زلفی‌گل تاکید کرد: تلاش می‌کنیم دانشگاه فنی و حرفه‌ای یک ائتلاف و یا کنسرسیوم اشتغال با صنایع مختلف شکل داده و تکنسین برای آن‌ها تربیت بکند.

وی گفت: دانشگاه علمی کاربردی هم با رایزنی که با صنایع مختلف داشته است چند هزار نفر را با تضمین اشتغال بر اساس نیاز صنایع مختلف آموزش می‌دهد.

محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری صبح امروز شنبه (هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) به شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد سفر کرده است.

حضور در دانشگاه یاسوج و افتتاح سردر دانشگاه، زیارت مقبره شهید گمنام، کلنگ‌زنی دومین خوابگاه متاهلی، بازدید از چندین پروژه فعال و در حال ساخت و مصاحبه با شبکه سراسری به صورت زنده از خبر ۱۴ و نشست با اعضای هیات رئیسه دانشگاه یاسوج از برنامه‌های این سفر است.

همچنین نشست آمایش آموزش عالی با حضور امام جمعه، استاندار، رؤسای دانشگاه‌ها، نشست با اعضای هیات علمی در قالب جلسه گرامیداشت هفته معلم (استاد) و تجلیل از برگزیدگان و سرآمدان علمی از دیگر برنامه‌های این سفر یک روزه است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: امسال با چند مورد از تخلفات کنکور بلافاصله برخورد شد و این تخلفات به هیات‌های نظارت و مرتبط خودشان معرفی شدند.

زلفی‌گل اظهار کرد: کنکور در کمال صحت و امنیت برگزار شد و بر اساس مصوبه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی در هر سال باید ۲ بار کنکور برگزار شود. این باعث شده که اضطراب داوطلبان کاهش پیدا کند.

او گفت: در یک منطقه که به دلیل سیل مشکل پیش آمده بود کنکور را تکرار خواهیم کرد و مردم و خانواده‌ها نگران نباشند.

روز پنجشنبه و جمعه شاهد برگزاری کنکور پنج زیر نظام علوم انسانی، تجربی، ریاضی، زبان و هنر بودیم.

دیگر خبرها

  • بازخوانی کارنامه 8 تیم برتر جام حذفی؛ 3 قهرمان در کنار 5 مدعی
  • برنامه‌های وزارت علوم برای ماندن نخبگان/ با تخلفات کنکوری سریع برخورد شد
  • پایان رقابت‌های قهرمانی کاراته کشور با معرفی نفرات برتر
  • امدادرسانی ارتش به دانش آموزان کنکوری در سیلاب
  • آزمون دوباره از ۱۳۵ کنکوری جامانده «زیرکوه»!
  • نفرات برتر پنج وزن دوم جام تختی
  • برگزاری آزمون اختصاصی برای کنکوری‌های گرفتار در سیل
  • آزمون اختصاصی برای کنکوری‌های گرفتار در سیل برگزار می‌شود
  • بازداشت ۴ کنکوری متخلف | تکرار کنکور برای داوطلبان سیل‌زده
  • بازداشت ۴ کنکوری متخلف ؛ جزئیات تخلف این ۴ نفر